گزارش برگزاری همایش ملی علامه ذوالفنون حسن‌زاده آملی

۱۴۰۲/۰۷/۱۸ ۱۱:۲۹

نوشته شده توسط مدیر2 مدیر2 در سه شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۸ ساعت ۱۱:۲۹

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان مازندران؛ همایش ملی علامه ذوالفنون حسن‌زاده آملی، با حضور علما، مسئولان کشوری، مدیران دستگاه های اجرایی استان مازندران، نماینده ولی فقیه در استان مازندران، ریس نهاد رهبری بنیاد نخبگان، مدیر کل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان، مدیر روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان، دفاتر نهادهای رهبری استان، امامان جمعه، مدیر حوزه های علمیه، نخبگان دانشگاهی و حوزوی  و ... در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد.

درابتدای همایش ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران جناب آقای دکتر غلامی ضمن خیر مقدم به مهمانان همایش از شخصیت بزرگ علامه به عنوان الگو برای جوانان صحبت کرد.

alame07181  

آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در مازندران، در این همایش، از بنیاد ملی نخبگان، مدیریت حوزه علمیه خواهران و دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابت برگزاری این همایش تقدیر کرد و گفت: علامه بزرگوار حسن‌زاده آملی تجسم علم، تقوا و تواضع بودند، از نظر خداوند آموزه‌ای از عبد و عبودیت، رحمت و علم از ویژگی‌های یک معلم واقعی هم‌چون حضرت خضر است که علامه این‌گونه بودند. وی افزود: ایران اسلامی بعد از پیروزی انقلاب، به خوبی خودش را در دین، اعتقاد و علم نشان داد. آیت‌الله محمدی لائینی تصریح کرد: این انقلاب عظیم و خروج جامعه از ذلت و خفقان به پشتوانه امام راحل با یک کلمه کلیدی «ما می‌توانیم» شکل گرفت و به حرکت در آورد. وی با اشاره به نمونه‌هایی از رشد علمی ایران اسلامی، ادامه داد: ایران باوجود همه تحریم‌ها، فشارها و جنگ‌ها به  موفقیت‌های بسیاری بزرگی در زمینه‌های علمی دست پیدا کرد، که قبل از انقلاب یا صفر بودیم یا اینکه در رتبه‌های بالای ۱۰۰ قرار داشتیم، اما امروز شاهد این هستیم که در زمینه های مختلف علمی پیشرفت چشمگیری داشتیم. اما با این وجود دشمنان این دستاوردهای علمی را پنهان می‌کنند.

alame07182 

همچنین رئیس بنیاد نخبگان مازندران نیز در این مراسم گفت: بیش از ۱۰۰ کتاب از علامه حسن زاده آملی منتشر شده و بیش از ۱۰۰ کتاب هم منتشر نشده است که از این تعداد ۲۷ اثر آن در قالب کتاب در ثنای خورشید حسن تفسیر و تکریم شده است.

alame07183 

دکتر آزادبخت با اشاره به اینکه کتاب‌های نوشته شده علامه حسن زاده آملی در رشته‌های متعدد بود، افزود: هر اثر علامه را به استاد حوزه و دانشگاه که در آن اثر متخصص است، سپردیم تا کتاب در ثنای خورشید حسن نگارش شود. او گفت: ۵۴ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که در پایان همایش مقالات برتر در قالب دو پنل فلسفه و عرفان ارائه می‌شوند.

alame0185 

حجت‌الاسلام محمدجواد قائمی مدیر حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: در بخش همایش که محور شناسایی سیره رفتار علمی علامه در جامعه مخاطب با همکاری نخبگان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی است پس از تشکیل شورای سیاستگذاری و هیات علمی و اخذ مجوز از مرکز استناد علوم اسلامی برایISC ،  از طریق پوستر و سایت همایش اقدام به فراخوان مقاله شد.
وی افزود: به همین منظور برای پر رنگ شدن شور علمی علاقه‌مندان به ارائه مقالات، به برگزاری دو پیش نشست علمی در دانشگاه علوم قرآن و حدیث واحد آمل و دانشگاه علوم پزشکی ساری و چندین نشست علمی در سطح مدارس علمیه خواهران استان اقدام کردیم. وی تصریح کرد: در بخش فرهنگی و تولید اثری علمی، با هدف ترویج و تشویق جامعه مخاطب، برای مراجعه به آثار علمی مكتوب و به جامانده از علامه، با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان مازندران و با دعوت از جمعی از شاگردان علامه، کتابی با عنوان «در ثنای آفتاب حسن» آماده شد و به چاپ رسيد. این مسئول ادامه داد: محوریت این کتاب، خلاصه‌ای از یکی از کتاب‌های علامه در کنار انگیزه علامه و تدوین کتاب و وجه ممیز آن است، که در  آن به 16 اثر علامه با موضوع عرفان، فلسفه و كلام، ادبيات، طب، هيئت و نجوم پرداخته شد.

alame07188 

دبیر علمی همایش دکتر مرتضی عبدی اظهار کرد: این همایش با محوریت علمی حوزه علمیه خواهران استان مازندران و با مشارکت بنیاد ملی نخبگان استان دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران و همکاری حدود ۳۴ نهاد استانی و کشوری در حال برگزاری است. عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: علامه حسن‌زاده، یکی از نعمت‌هایی است که خداوند بر مردم مازندران منت نهاد و بزرگداشت آن مرحوم هم از افتخارات جامعه علمی و فرهنگی استان محسوب می‌شود چرا که علامه حسن‌زاده از نوابغ قرن پانزدهم جهان علم و دانش بوده‌ و این‌که حیات و زیست او در مازندران بود. وی گفت: علامه و عرفان و اخلاق، علامه و فلسفه و کلام اسلامی، علامه قرآن و حدیث و فقه، علامه و نجوم و رياضيات و طب، علامه و ادبیات و علامه و زیست اجتماعی از محورهاي اين همايش است.

alame07189 

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان در این همایش در ساری گفت: حضرت علامه حسن زاده آملی سرامد نسل ما و نادره دوران ماست. بنیاد ملی نخبگان خودش را مکلف می داند ورود کند و ایشان و امثال علما دیگر را به نسل جدید معرفی نماید.

وی بیان داشت:توجه به هویت نسل جدید در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار دارد. با انالیزی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدارهای سه دهه گذشته با نخبگان جوان داشتیم از پرتکرار ترین کلمات و واژه هایی معظم له اشاره داشتند موضوع هویت بود و به بنیاد ملی نخبگان گوشزد می کردند اینگونه در کنار حمایتهایتون و در کنار تسهیل شرایط رشد این نخبگان، حواس و نگاهتون  به هویت شخصیت ملی و دینی  اینها باشه. احساس افتخار به ایرانی بودن و البته ایرانی مسلمان بودن  از همان ابتدا در وجودشان شکل بگیرد که اگر هم ناگزیر به مهاجرت برای کسب علم شدند و رفتند اینها اون درون مایه و پایه شخصی و وجودی محکم به خودشون داشته باشند.

در بخش پایانی جمع بندی همایش نکوداشت حضرت علامه، حجت الاسلام سعید کرمی سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان در خصوص شخصیت اجتماعی و سلوک اجتماعی حضرت علامه گفت: حضرت علامه ازجمله بزرگانی بودند که مدل زیست اجتماعی را خیلی خوب رعایت کرده بود  و در محیط اجتماعی واقعا بین ایشان و مردم هیچگونه حاجبی و مانعی نبوده است. ارتباط ایشان با مردم را از روستای زادگاه ایشان (ایرا) می توان فهمید که اونجا بعنوان یک محلی بدون هیچگونه تشریفات برای گوش دادن به حرف دل مردم بوده است .

دکتر کرمی در پایان از همه دست اندارکاران برگزاری این همایش فاخر تشکر و قدرانی نمودند و ابراز امیداری کردن که این همایش زیر بنای برگزاری یک کنگره بین المللی در شان حضرت علامه ذوالفنون  برای سالهای آتی باشد.

alame07187 

در پایان این همایش با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و با  ثبت نام، علاقمندان به علامه ذوالفنون روز جمعه 7 مهرماه در مراسم دومین سالگرد آن حضرت شرکت کردند و از برنامه های ویژه تدارک دیده شده بهره بردند.

 

اخبار

بازخورد

نظر شما چی هست؟ بر روی ستاره های مورد نظرتون کلیک کنید.

0
  • Review rating
  • Review rating
  • Review rating
  • Review rating
  • Review rating
میانگین نمرات

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه